Степанов: Полтавська область — єдина, де медикам повністю виплатили надбавку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Степанов: Полтавська область — єдина, де медикам повністю виплатили надбавку

УНІАН

Лише в Полтавській області медикам у повному обсязі виплатили за березень 300% за роботу з хворими на коронавірус. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

«Єдина область, яка дійсно виплатила в повному обсязі, — це Полтавська. Там у середньому заплатили кожному медпрацівникові, який працював із пацієнтами з діагнозом COVID-19, близько 21 тисячі гривень. Це саме ті 300%, які вони і повинні були отримати», — заявив Степанов.

Міністр наголосив, що отримав «невтішні» дані щодо сплати лікарям надбавок за березень, і заявив, що доповість про це премʼєр-міністру та президенту.

  • Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що гроші на доплати медикам деякі регіони витратили на закупівлю медобладнання.
  • Зеленський підписав законопроєкт про збереження соціальних та економічних гарантій під час карантину. Документ передбачає доплату медикам та іншим залученим до боротьби з коронавірусом до 300% заробітної плати, а працівникам соціального захисту — до 100% зарплати.
  • Раніше лікарі тернопільської підстанції швидкої допомоги № 2 вийшли на акцію протесту через низьку зарплату, яку отримали у квітні.