На кордоні Китаю та Індії військові влаштували сутичку: били один одного та кидались каменями

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У суботу, 9 травня, на кордоні з індійської провінцією Сіккім відбулася сутичка між військовими прикордонниками КНР та Індії. Про це повідомляє Reuters.

«Агресивна поведінка обох сторін призвела до легких тілесних травм військовослужбовців. Обидві сторони розійшлися після діалогу та взаємодії на місцевому рівні», — заявили у Міністерстві оборони Індії.

Індійська щоденна газета Hindustan Times з посиланням на військове джерело повідомляє, що 4 індійських і 7 китайських військовослужбовців отримали поранення. Загалом у сутичці брало участь приблизно 150 людей.

Причина сутички наразі невідома. За деякими джерелами видання, між прикордонниками спочатку завʼязався словесний конфлікт на тему спірних територій, який швидко переріс у бійку. В результаті військові, відкинувши вогнепальну зброю, почали бити один одного, а потім — кидатися камінням.

  • У 1962 році розпочалась китайсько-індійська високогірна прикордонна війна. Причиною стала неврегульованість питання щодо накресленої лінії кордону між колишньою Британською Індією і Тибетом. Спірними вважалися дві ділянки. Одна з них розташована в північно-східній частині Кашміру, а інша — в північній частині сучасного штату Аруначал-Прадеш.