У Вінниці та Житомирі з 11 травня дозволять їздити у громадському транспорті

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

З 11 травня у Вінниці виводять на лінію 240 одиниць громадського транспорту. Про це під час брифінгу повідомив мер міста Сергій Моргунов.

«З 11 травня ми плануємо збільшення випуску на лінію громадського транспорту на рівень до карантину, а це 240 одиниць — трамваї, тролейбуси та муніципальні автобуси», — заявив Моргунов.

У громадському транспорті користуватись можна буде тільки сидячими місцями. Вхід і вихід будуть тільки через передні двері. «І, акцентую увагу, безготівкова оплата проїзду — або через муніципальну карту, або через інші електронні сервіси та SMS», — наголосив мер.

Водночас у Житомирі з 11 травня можна їздити в громадському транспорті без спеціальних перепусток. Відповідне рішення ухвалила Житомирська міська рада.

Проте дозвіл на проїзд без спецперепусток не буде поширюватись на ранковий і вечірній години пік в робочі дні, аби запобігти скупченню людей в громадському транспорті.

«Тобто, посвідчення, яке підтверджує, що пасажир може їхати, з 10:00 до 16:00 в робочі дні не потрібно, і в вихідні дні транспорт перевозитиме пасажирів без посвідчень», — розповів заступник мера Олександр Шевчук.

У транспорті можна буде користуватися також тільки сидячими місцями.