В Ізраїлі для розвідувальних безпілотників створили систему скидання рятувальних плотів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Ізраїльська компанія Elbit Systems створила систему скидання надувних рятувальних плотів, яка кріпиться на тактичних розвідувальних безпілотниках. Розробка отримала назву Hermes 900, вона може використовуватися у тривалих пошуково-рятувальних операціях на морі.

Про це пише Flightglobal.

Hermes 900 являє собою дрон з чотирма плотами, які кріпляться під крилами безпілотника. Сам дрон має радіолокаційну станцію, тепловізор і оптико-електронну систему високого розширення.

За словами розробників, Hermes 900 більш пристосований до пошукових і рятувальних операцій, ніж будь-яка інша авіація. Безпілотник може довше перебувати в повітрі та оснащений адаптованим обладнанням. Сама система скидання плотів працює на висоті до 180 метрів, а плоти при потраплянні у воду автоматично надуватимуться.

Elbit Systems

Зараз Hermes 900 вже тестується в реальних умовах замовника в Південно-Східній Азії. Elbit Systems тим часом планує взяти участь у тендері Агентства морської безпеки і берегової охорони Великої Британії на постачання різних класів безпілотників для пошуково-рятувальних операцій.