«Це помилка». Зеленський відреагував на виклик посла Грузії після призначення Саакашвілі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський вважає помилкою виклик посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе для консультацій через призначення Міхеїла Саакашвілі до Нацради реформ. Він назвав відносини України та Грузії прекрасними. Про це президент заявив на брифінгу в Луганській області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я можу сказати, що у нас з Грузією, з грузинським народом прекрасні відносини. Ми, незважаючи ні на що, не будемо ні на які консультації відкликати нашого посла в Україну. Тому що відносини між нашими країнами довші за будь-яке керівництво будь-якої країни. Мені здається, це помилка грузинської сторони. Мені здається, що після консультацій усі сторони зрозуміють, що в кожній державі кадрова політика стосується тієї держави і тих громадян, які живуть в цій державі», — наголосив Зеленський.

Глава держави зазначив, що призначення Саакашвілі — це рішення українського керівництва і є внутрішнім питанням України.

«Саакашвілі є громадянином України, він має український паспорт, і я є президентом України, який призначив його головою Виконкому ради реформ при президентові України. Ось і все», — додав Зеленський.

  • 8 травня стало відомо, що Грузія викликає свого посла в Україні Шарашенідзе для консультацій через призначення колишнього президента Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету Нацради з реформ.
  • Згодом у Міністерстві закордонних справ пояснили, що Шарашенідзе не відкликали з України, а викликали до Тбілісі для консультацій.