«Вони не журналісти, а шахраї». Трамп вимагає позбавити Пулітцерівської премії авторів статей про змову з Росією

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Вони не журналісти, а шахраї». Трамп вимагає позбавити Пулітцерівської премії авторів статей про змову з Росією

Jackie Ramirez / Pixabay

Президент США Дональд Трамп після закриття справи проти його експомічника Майкла Флінна заявив, що два видання потрібно позбавити Пулітцерівської премії, яку вони отримали за статті про можливу змову його штабу з Росією. Про це пише The Washington Times.

Він закликав лауреатів повернути премії, бо вони були отримані за публікацію «неправдивої інформації».

«Вони не журналісти. Вони шахраї […]. Пулітцерівські премії повинні бути повернуті […], вони були присудженні несправедливо. Пулітцерівський комітет або будь-хто інший, хто вручає призи, будуть зганьблені, якщо вони не заберуть премії назад. Тому що вони [журналісти] отримали премії за те, що виявилося фейковими новинами», — сказав Трамп.

Після того як Міністерство юстиції США закрило справу проти Флінна, Трамп заявив, що журналісти виявилися «неправими».

«Ви переконалися в цьому сьогодні, з’явилося більше документів, у них ідеться, що не було ніякої змови з Росією», — сказав Трамп.

  • Видання The Washington Post і The New York Time були удостоєні премії у 2018 році за публікації про російське втручання у вибори президента США 2016 року.
  • Міністерство юстиції США закриває справу проти експомічника Трампа і колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Флінна про контакти з колишнім послом Росії у США Сергієм Кисляком.
  • Справа стосується можливого втручання Росії в американські вибори 2016 року. Флінн був одним з перших чиновників, щодо яких велося розслідування у цій справі. Флінн був головним радником кампанії Трампа у 2016 році, після перемоги президент призначив його радником Білого дому з національної безпеки. У січні 2017 року журналісти повідомили про звʼязки Флінна з представниками російської влади.
  • У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року. Журналісти газети The New York Times отримали нагороду за серію матеріалів про режим президента Росії Володимира Путіна, серед них — репортаж з України.