Регулятор звернувся до правоохоронців через B2B Jewelry, який вважає «сумнівним»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку застерігає українців від інвестування в проєкт B2B Jewelry, який пропонує вкладати гроші в інвестиційні сертифікати та продає ювелірну продукцію. Комісія заявила, що проєкт має ознаки сумнівного, тому звернулася до поліції.

Про це повідомила пресслужба НКЦПФР.

Проєкт пропонує придбання ювелірних виробів та подарункових сертифікатів, за яким нараховуються надвисокі відсотки інвестиційного прибутку. При цьому на подарунковому сертифікаті відсутні будь-які реквізити особи, що його видала.

В комісії заявили, що B2B Jewelry не є назвою конкретної компанії, тому відсутні особи, відповідальні за здійснення виплат громадянам. Крім того, майже всі транзакції в магазинах B2B Jewelry здійснюються у готівковій формі, через це не можуть встановити зв’язки з реальними бенефіціарами проєкту.

Комісія наголошує, що інвестування в подібні проєкти створює значні ризики втрати коштів для інвесторів. В таких діях проєкту регулятор вбачає грубе порушення вимог чинного законодавства України.

  • На початку карантину B2B Jewelry запропонував українцям інвестувати гроші у цифрові активи — «токени B2BT», які, на думку комісії, несуть ті самі загрози втрати грошей, що й подарункові сертифікати проєкту.
  • Як повідомляє Liga.net, за даними Генпрокуратури і податкової служби, співвласники B2B Jewelry підозрюються в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, і використанні схеми виведення готівки через фіктивний благодійний фонд.