Єрмак про експертну раду при ОП: Вона не втручатиметься в розслідування резонансних справ

Автори:
Ангеліна Шеремет, Оксана Коваленко
Дата:
Єрмак про експертну раду при ОП: Вона не втручатиметься в розслідування резонансних справ

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Експертна рада при Офісі президента жодним чином не втручатиметься в роботу правоохоронної системи і стосується тільки ветеранів. Про це журналістам розповів глава офісу президента Андрій Єрмак.

Він зазначив, що оскільки він відповідав на питання про ситуацію з Тетяною Чорновол, то згадав про цю раду, але його неправильно зрозуміли.

«Ця експертна рада ні в якому разі не братиме участі в роботі ані правоохоронних, ані судових органів. Мета експертної ради — діалог. Він важливий для президента, щоб розуміти, що відбувається у ветеранській спільноті, які проблеми в них — це і реабілітація, і працевлаштування, і медична допомога. Щоб був прямий діалог, створюється ця експертна рада, яка, я сподіваюся, найближчим часом почне працювати», — заявив Єрмак.

Глава Офісу президента запевнив, що про участь у судових процесах не йдеться.

Що сталося?

Голова Офісу президента Андрій Єрмак на онлайн-конференції заявив, що в Україні створять громадську раду, яка начебто розглядатиме резонансні справи, зокрема щодо Тетяни Чорновол.

За словами Єрмака, громадська рада почне працювати за сприяння Офісу президента і буде складатися «зі справжніх героїв війни на Донбасі, активістів, авторитетних людей, які є совістю нашої нації».

«Усі такі справи, як щодо пані Чорновол, будуть виноситися на громадське обговорення цієї ради», — пояснив він.