Білорусь видворила кореспондента російського «Первого канала» після сюжету про коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

МЗС Білорусі вислало з країни російського кореспондента «Первого канала» і позбавили акредитації знімальну групу після сюжету про коронавірус. Про це повідомляє «РБК».

«Підтверджуємо висилку нашого кореспондента і позбавлення акредитації всієї знімальної групи. Вважаємо ці дії білоруської влади абсолютно безпідставними», — заявили у пресслужбі телеканалу.

Причину позбавлення акредитації в МЗС не називають. Видання TUT.BY зазначає, що раніше МЗС Білорусі критикувало сюжети «Первого канала» про коронавірус в країні.

В останньому сюжеті кореспондент розповів про «різке збільшення кількості хворих і летальних випадків» в одному з білоруських міст. У ньому йдеться, що «Білорусь вийшла на третє місце в Європі за приростом виявлених випадків коронавірусу на душу населення після пасхальних служб та «суботника». Частина сюжету була знята на кладовищі міста, де кореспондент звернув увагу на «велику кількість свіжих могил».

Телеканал «Білорусь 1» повідомив, що саме цей матеріал став причиною відкликання акредитації у знімальної групи, за його даними, в ньому виявили «одразу сім фейків».