Антикорупційна прокуратура розслідує справу, в якій фігурує колишній генпрокурор Рябошапка

Автори:
Катя Мещерякова, Оксана Коваленко
Дата:
Антикорупційна прокуратура розслідує справу, в якій фігурує колишній генпрокурор Рябошапка

Соколовська Інна / УНІАН

До Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подали заяви щодо можливих злочинів, скоєних колишнім керівником Офісу генпрокурора Русланом Рябошапкою. Заявник припускає, що Рябошапка міг приховати виплату кредиту за майно у Франції.

Про це в своєму телеграм-каналі написав журналіст Валерій Калниш з посиланням на свої джерела. Потім інформацію підтвердили «Бабелю» в САП.

Зокрема, Шевченко повідомив, що Рябошапка вказав у деклараціях 2015—2018 років майно у Франції та зазначив, що виплачує за нього кредит. У декларації за 2018 рік вказано, що за цим кредитом виплачено €552,4 тисячі.

За підрахунком Шевченка, витрати родини Рябошапки становили того року понад 18 мільйонів гривень, тоді як сукупний дохід родини був 5,3 мільйона гривень.

У коментарі «Бабелю» Руслан Рябошапка повідомив, що йому поки що відомо лише те, що заяву подав звільнений прокурор.

«У будь-якому випадку, якщо є така заява, суд не мав іншого вибору, аніж зобовʼязати САП перевірити інформацію, зареєструвавши заяву в ЄРДР, — це стандартна процедура. По суті статей — це фантазія ображеного експрокурора», — прокоментував Рябошапка.

Таким чином, САП зареєструвала заяву «про здійснення Рябошапкою кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ст. 368 ч. 4 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу». Кримінальне провадження відкрили 5 травня.