Український освітній проєкт переміг у міжнародному хакатоні щодо боротьби з коронавірусом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У загальноєвропейському онлайн-хакатоні #EUvsVirus перемогла українська команда розробників, яка представила проєкт дистанційної освіти.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Хакатон був організований Єврокомісією спільно з 30 європейськими організаторами. У ньому взяли участь 22 600 осіб із 39 країн світу (316 команд з України).

Команди подавали інноваційні рішення, спрямовані на протидію коронавірусу, для шести різних сфер: здоровʼя та життя, збереження бізнесу, віддалена робота й освіта, соціальна і політична згуртованість, цифрові фінанси, відкритий напрямок для конкретних проблем, визначених учасниками.

У сфері віддаленної роботи й освіти перемогла українська команда. Вона представила проєкт The Village — Where The World Is Your Classroom (Село, де світ — це твій навчальний клас). Його суть — обʼєднати батьків, однолітків і викладачів у «села» і мати можливість спільно вчитися за принципом спільної економіки.

Проєкт розробили спільно з учасниками зі Швейцарії, США та Індії. Він вже отримав €3 000. Загалом українські команди подали 50 ідей.