«Доплатили 86 копійок»: медики районної лікарні Вінниці вийшли на протест через зарплату

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Увесь колектив Вінницької районної лікарні вийшов на акцію протесту через те, що їм недоплатили за роботу з коронавірусними пацієнтами. Про це повідомляє «33 канал».

Від головного лікаря та керівництва Вінницької РДА вимагали, щоб вони виконали обіцянки президента Зеленського і міністра охорони здоров’я щодо доплат за роботу із хворими на COVID-19.

Медичні працівники обурювалися тим, що їм за квітень нарахували на картки по 86 копійок доплати до звичайної ставки, а лікарям доплатили 1,68 гривні.

У відповідь на це районні посадовці та адміністрація лікарні відповіли, що є неузгодженість між центральним і місцевими бюджетами щодо надбавок, але пообіцяли якомога швидше вирішити це питання.

Якщо за тиждень медикам не доплатять, вони заявили, що готові знову вийти на акцію протесту.

  • Зеленський підписав законопроєкт про збереження соціальних та економічних гарантій під час карантину. Документ передбачає доплату медикам та іншим залученим до боротьби з коронавірусом до 300% заробітної плати, а працівникам соціального захисту — до 100% зарплати.
  • 21 квітня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що київські лікарі, які працюють із хворими на коронавірус, отримали від 30 до 50 тисяч гривень зарплати за березень.