Військові США розробили тест, який виявляє коронавірус у носіїв до того, як вони зможуть заразити інших

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Військові США розробили тест, який виявляє коронавірус у носіїв до того, як вони зможуть заразити інших

Ezra Acayan / Stringer

Військові США розробили тест на коронавірус, який може показати наявність COVID-19 у його носія до того, як людина буде здатною заражати навколишніх.

Про це пише The Guardian.

Тест розробило Управління перспективних дослідницьких проєктів Пентагону (DARPA), спочатку призначених для застосування під час збройних конфліктів. З початком пандемії коронавірусу дослідницьку програму переорієнтували на боротьбу з COVID-19.

Як пише видання, тест дозволяє виявляти коронавірус уже через 24 години після зараження, тобто за кілька днів до того, як заражений зможе передавати вірус далі та до того, як у нього можуть проявитися симптоми захворювання. Наголошується, що це приблизно на чотири дні раніше, ніж дозволяють виявляти наявні тести.

Фахівці очікують отримання дозволу на використання тесту від Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США. За даними The Guardian, дозвіл має надійти протягом тижня.

  • Раніше повідомляли, що в Сінгапурі лабораторія NanoBio при Агентстві з питань науки, технологій та досліджень розробила швидкий тест, який дозволяє всього за пʼять-десять хвилин визначити, чи інфікована людина коронавірусом.
  • Перед цим тайські вчені розробили новий експрес-тест для виявлення коронавірусу і планують почати клінічні випробування вже наступного місяця.