Міністр Степанов: В Україні може початися друга хвиля коронавірусу, якщо карантин скасувати занадто рано

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Україна ризикує потрапити під другу хвилю інфікування коронавірусом, якщо передчасно будуть зняті карантинні обмеження. Уряд готує поетапне зняття обмежень, і до літа країна може почати повертатися до «нормального життя». Про це в інтерв’ю Reuters розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він наголосив, що завдяки вчасно введеному карантину вдалося уникнути надмірного навантаження на медичну систему. Кількість жертв коронавірусу значно менша, ніж у більшій частині Західної Європи.

«[Ми не можемо] відкрити все і поставити під загрозу населення України, тому що тут же виникне великий спалах і пік цієї хвороби», — наголосив Степанов.

Він додав, що після зняття карантину «залишаться деякі речі, яких нам доведеться дотримуватися, наприклад, усе, що пов’язано з особистою гігієною, засобами захисту та що стосується рукостискань».

Міністр наголосив, що стурбований високим рівнем інфікування серед лікарів — приблизно п’ята частина всіх випадків. За його словами, в наступному місяці країна збільшить кількість тестувань до 8—10 тисяч у день.

«На початку епідемії повністю не було засобів індивідуального захисту», — наголосив він.