Головного редактора російської радіостанції «Эхо Москвы» Венедиктова звинуватили в домаганнях

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Головного редактора російської радіостанції «Эхо Москвы» Венедиктова звинуватили в домаганнях

Wikipedia / Open.gov.ru

Головного редактора російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова звинуватили у сексуальних домаганнях.

Про це пише Російська служба ВВС.

За словами Ганни Ведути, колишнього прессекретаря російського опозиціонера Олексія Навального, у 2012 році Венедиктов запросив її на вечерю, на якій також були присутні ведучі радіостанції Тетяна Фельгенгауер та Оксана Чиж. Після вечері Венедиктов запропонував відвезти жінок по домівках на власній машині з водієм. Після того, як Фельгенгауер і Чиж вийшли, Венедіктов лишився наодинці з Ведутою на задньому сидінні.

Ведута заявила, що «в якийсь момент» Венедиктов присунувся до неї, обійняв і почав чіпати за коліна, піднімаючись вище. «Я втискалася в крісло, відповзала, говорила: «Не треба», — додала дівчина.

За її словами, потім Венедиктов наполіг на тому, щоб провести її до будинку, а біля дверей запитав, чи є хтось удома, і спробував поцілувати. Ведута підкреслила, що не наважувалася розповісти про це раніше, оскільки соромилася того, що сталося, і «боялася зіпсувати стосунки Навального з «Эхо Москвы».

Сам Венедиктов заявив, що «не переходив» з Ведутою за «жодні межі». Тим часом, про домагання з боку Венедиктова «ВВС» анонімно розповіла ще одна дівчина. За її словами, вона була в дружніх стосунках з ним і в 2017 році хотіла співпрацювати з радіостанцією. Для розмови Венедиктов запросив її в ресторан одного з готелів в Петербурзі, де перебував з компанією. За столом Венедиктов спочатку став притримувати дівчину за плече, потім поклав руку на ногу, а потім на коліно, — розповіла вона. Венедиктов заявив, що це неправда, а «невідомі дівчата» намагаються «публічно наживатися» на його імені.

  • У серпні минулого року Венедиктов заявив, що має намір відкрити в Україні бюро своєї станції. Метою проєкту він назвав створення якісної програми російською мовою, яку б захотіли купувати місцеві радіостанції.
  • Пізніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення спростувала дозвіл роботи «Эхо Москвы» на території України.