Мер Нетішина написав заяву в СБУ на УПЦ МП через коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Хмельницькій області мер Нетішина Олександр Супрунюк написав заяву в поліцію та СБУ на священників УПЦ (Московського патріархату), які, на його думку, свідомо ігнорують карантинні обмеження. Про це він розповів місцевому виданню «Є».

Супрунюк вважає, що всі випадки інфікування в місті повʼязані безпосередньо з УПЦ МП, крім першого. Загалом у місті станом на 28 квітня зафіксували девʼять випадків інфікування. Серед інфікованих — дружина священника, яка працює на Хмельницькій АЕС. За словами Супрунюка, ситуація може вплинути на роботу станції. Працівників станції протестують на коронавірус.

Також серед інфікованих — священник, диякон, лікар, яка була в церкві та тісно контактувала з хворими, і члени сімʼї священника.

«Протягом усього періоду передсвяткових і святкових днів систематично найбільша проблема була із священниками Московського патріархату, які ігнорували наші заходи, саботували їх, грубо поводилися, погрожували […] Вони підписували документ, що зобов’язуються не допустити масових скупчень. Але проігнорували зобовʼязання, і я вважаю, що це є підставою для [розслідування] кримінального правопорушення», — заявив Супрунюк.

Він повідомив, що до заяви також долучив скріншоти із закликами священників ігнорувати карантин.

Супрунюк попросив усіх парафіян церков Московського патріархату, хто був на богослужіннях після 12 квітня, обов’язково звернутися до сімейних лікарів.

  • Поліція встановлює особистості 350 людей, які відвідали Великоднє богослужіння у Святогірській лаврі — їм заборонять виїжджати із Донецької області.
  • До церкви у великодню ніч пішли майже 130 тисяч українців. Поліцейські склали три адміністративні протоколи і почали одне кримінальне провадження.