Нардеп Вʼятрович побував на допиті в Держбюро у справі щодо форуму про Голодомор

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Народний депутат від «Європейської солідарності» і колишній керівник Інституту національної памʼяті Володимир Вʼятрович побував на допиті в Держбюро розслідувань.

У своєму Facebook він повідомив, що допит стосувався справи про проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-й річниці памʼяті жертв Голодомору.

«Проінформував слідчого, для чого і як ми організували міжнародний форум пам’яті жертв Голодомору. Певен, що наданої інформації має бути досить, аби закрити цю безглузду справу», — написав нардеп.

ДБР розслідує організацію форуму, як «зловживання службовим становищем» та «розтрату».

Сам Вʼятрович перед допитом заявив, що справа повʼязана з його зверненням до суду проти Держбюро після того, як ДБР не відреагувало на його вимогу відкрити кримінальне провадження щодо голови Офісу президента Андрія Єрмака та представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми через створення Консультаційної ради з ОРДЛО.

  • Вʼятровича викликали на допит 15 квітня. Тоді він пояснив, що проходить як свідок у проваджені, ініційованому нардепом від «Слуги народу» Максимом Бужанським.