У NASA за 37 днів створили дешевий апарат ШВЛ. Він простіший у виробництві, ніж звичайний

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Інженери лабораторії реактивного руху NASA за 37 днів створили робочий і дешевий у виробництві апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Про це повідомляє пресслужба космічного агентства.

Апарат отримав назву VITAL. У NASA очікують, що уряд США схвалить використання апарату протягом 48 годин. Такий поспіх викликаний нестачею обладнання в лікарнях і побоюваннями щодо другої хвилі інфікування коронавірусом.

NASA

У NASA заявили, що VITAL створений як екстрена допомога. Апарат простий у виробництві, більш портативний і може випускатися масово. Він не замінить повноцінні апарати, які розраховані на багаторічне використання. Для виробництва VITAL використовується лише сьома частина від деталей, необхідних для стандартного апарату ШВЛ. Ціна апарату становить $2—3 тисячі.

«Мета VITAL — знизити ймовірність того, що пацієнти з COVID-19 дійдуть до стадії, коли їм знадобиться повноцінний апарат ШВЛ», — заявили в NASA.

Апарат VITAL вже пройшов випробування в лабораторії Нью-Йорка. NASA пропонує безплатну ліцензію, щоб допомогти налагодити виробництво не тільки у США, але й у всьому світі.