У США з початку епідемії роботу втратили понад 26 мільйонів людей. Більше ніж у 2008 році

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У США через пандемію коронавірусу та карантинні заходи кількість безробітних перевалила за 26,4 мільйона людей. Про це повідомляє AFP.

За даними Міністерства праці, тільки за останній тиждень заявки на отримання допомоги по безробіттю подали понад 4,4 мільйона американців. Загалом з початку епідемії в країні по допомогу звернулися понад 26,4 млн людей.

Наразі щоденні звіти по кількості безробітних перевищують показники, які фіксували під час глобальної фінансової кризи 2008 року.

  • 23 квітня Палата представників Конгресу США проголосувала за підтримку пакету фіндопомоги через коронавірус на $480 млрд. З них $310 млрд спрямують на Програму захисту зарплат для допомоги малим підприємствам. Також проєкт передбачає $75 млрд для лікарень і постачальників медичних послуг та $25 млрд на розширення програми тестування на COVID-19. Пізніше проєкт передадуть на підпис президенту США Дональду Трампу, який виступав на його підтримку.
  • Раніше, 26 березня, Сенат США одноголосно схвалив пакет допомоги на $2 трлн, щоб стимулювати американську економіку в умовах кризи через пандемію коронавірусу.
  • Трамп підписав указ про часткову тимчасову заборону на імміграцію в США під час спалаху коронавірусної інфекції. Він заявив, що таке рішення дозволить захистити інтереси американських робітників.
  • Трамп представив план на три етапи для виходу країни з карантину.