Трамп представив план виходу США з карантину, але побоюється вірусу восени

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп представив план виходу країни з карантину, що складається з трьох етапів. Про це повідомляє Politico.

Кожен етап плану має тривати щонайменше 14 днів, а рішення про зняття обмежень ухвалюватимуть губернатори штатів.

Відповідно до першого етапу, спочатку відкриють великі ресторани, кінотеатри, релігійні та спортивні установи за умови, що вони будуть дотримуватися суворих заходів (не повинно бути скупчень понад 10 осіб). Школи і бари залишаються закритими. Особи з групи ризику повинні залишатися вдома.

Другий етап — відкриття шкіл. Людям дозволять відвідувати парки та відкриті зони. Група ризику залишається вдома. Ресторанам і кінотеатрам дозволять працювати з помірними правилами карантину. Бари можуть відкритися лише за умови неповної заповнюваності.

Третій етап — відновлення роботи всього бізнесу. Люди з групи ризику зможуть контактувати з іншим, але повинні уникати натовпів. Знову буде дозволено відвідувати будинки для літніх людей.

При цьому Трамп заявив, що США повинні бути готові на випадок повернення коронавірусу восени. «Деякі вчені вважають, що вірус може повернутися восени. І в цьому випадку ми повинні бути готові до того, щоб швидко справлятися з осередками зараження», — сказав він.

  • США займають перше місце у світі за кількістю інфікованих — 677 570, летальних випадків — 34 617; одужали 57 508 пацієнтів. 16 квітня Трамп заявив, що США пройшли пік захворюваності на коронавірусну інфекцію.