«Соціальне дистанціювання і засоби захисту». Міносвіти не проводитиме цьогорічне ЗНО заочно

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Соціальне дистанціювання і засоби захисту». Міносвіти не проводитиме цьогорічне ЗНО заочно

visuals / Unsplash

Керівник Міністерства освіти та науки Єгор Стадний розповів, як відбуватиметься зовнішнє незалежне тестування для випускників шкіл в умовах епідемії коронавірусу.

Про це він написав у Facebook.

За його словами, формат і процедура проведення ЗНО у 2020 році не зміняться. За правилами, при складанні тестування в аудиторії перебуватимуть максимум 15 учасників та 2 інструктори.

Обов’язковою буде дистанція у 1,5 метра між учасниками в аудиторії. Також, за його словами, буде дотримане соціальне дистанціювання й біля входу в приміщення, де відбуватиметься тестування, щоб уникнути скупчення людей. Усі учасники тестування будуть забезпечені засобами захисту.

Крім того, ті, хто захворіли й пропустять основну сесію ЗНО, зможуть скласти тести під час додаткової сесії, коли одужають. У випадку, якщо вони будуть змушені пропустити й додаткову сесію тестування, їх звільнять від ЗНО за станом здоров’я. Долю таких абітурієнтів окремо визначатимуть в умовах прийому до вишів, які щороку затверджуються Міністерством освіти й науки.

Стадний також пояснив, що дистанційне проведення ЗНО неможливе, оскільки необхідно забезпечити ідентифікацію учасників та протидію списуванням та іншим проявам недоброчесності.

  • На початку 2020—2021 навчального року Міністерство освіти радить провести вхідне діагностування рівня знань учнів за 2019—2020 рік.
  • Раніше в Міністерстві освіти і науки розповіли, що навчальний рік у школах закінчиться 1 липня для всіх, крім випускників. Для 11-х класів навчальний рік закінчиться після основної сесії ЗНО. Зараз розглядають два варіанти проведення пробного ЗНО.