Поліція зняла з розшуку блогера Анатолія Шарія

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна поліція зняла з розшуку блогера Анатолія Шарія.

Про це повідомляється на сторінці Нацполіції у Facebook.

Там пояснили, що Соломʼянське управління поліції отримало ухвалу Солом’янського райсуду про припинення розшуку Шарія. «Відповідно, працівники поліції припинили його розшук, а інформація про розшукуваного була знята із сайту МВС», — йдеться у повідомленні.

Справа Шарія

Блогера обвинувачували в тому, що у липні 2011 року він інсценував замах на себе, власноруч обстрілявши свій автомобіль Nissan Note на вулиці Петра Радченка у Києві з мисливської рушниці.

Після цього Шарій нібито викинув зброю, зупинив таксі та попросив водія дати йому мобільний телефон, щоб зателефонувати до поліції. Правоохоронцям Шарій повідомив, що на нього нібито здійснили замах.

Після цього Шарій виїхав з України та перебував, за даними ЗМІ, у Росії та в країнах Європи. У 2012 році його оголосили в міжнародний розшук.

  • У листопаді 2019 року повідомлялося, що поліція продовжує розшук Шарія за підозрою у завідомо неправдивому повідомленні про злочин.
  • У середині квітня повідомлялося, що Шевченківський суд Києва скасував розшук і заочний арешт Шарія, який ховається в Литві, а також відмовився ініціювати екстрадицію. Ідеться про інцидент, який стався у 2011 році, коли блогер застосував вогнепальну зброю під час конфлікту з відвідувачем у McDonaldʼs.