Взяти Volkswagen і «Запорожець». У МОЗ пояснили закупівлю захисних костюмів за подвійною ціною

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Міністерстві охорони здоровʼя пояснили, чому вирішили закупити захисні костюми для медиків вдвічі дорожче. За словами заступниці міністра охорони здоровʼя Світлани Шаталової, костюми китайського виробника значно краще за українські.

Про це вона заявила на брифінгу МОЗ.

«Взяти Volkswagen і «Запорожець» — і то, і то машина. Але і вартість їхня різна, і зміст різний, і різне наповнення. У нас є річ, яка відповідає стандартам захисту від інфекційних агентів, а з іншого боку — робочий одяг, сфера застосування якого — побут, торгівля», — сказала Шаталова.

За її словами, МОЗ звернеться до місцевої влади, щоб зʼясувати, які саме костюми були куплені і чому серед лікарів так багато заражених (1 368 осіб).

  • У середині квітня держпідприємство «Медичні закупівлі України» домовилося про закупівлю 90 тисяч костюмів українського виробника «Текстиль контакт» за 22,05 млн гривень (245 грн за одиницю). МОЗ при цьому закладав більшу суму на закупку. Пізніше Шаталова заявила, що закупівельнє підприємство придбало не ті костюми.
  • Зрештою відомство підписало договір із компанією «Меддів» на поставку 71 374 китайських захисних костюмів на 34,87 млн гривень (488 грн за одиницю).