Вірян, які були на Великодньому богослужінні у Святогірській лаврі, не випустять з області

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Поліція наразі встановлює особистості 350 людей, які відвідали Великоднє богослужіння у Святогірській лаврі — їм заборонять виїжджати із Донецької області. Про це повідомив глава ОДА Павло Кириленко у Facebook.

«Фактично, люди, які взяли участь у богослужінні, вже перебувають в ізоляції в межах певної території (оскільки, як я вже зазначав, переважна більшість з них проживає на території лаври)», — пояснив Кириленко.

Якщо їхній стан погіршиться, їх переведуть у спеціальне місце для обсервації. Наразі влада Донецької області планує організувати тестування на коронавірус усіх учасників богослужіння.

  • Під час Великоднього богослужіння у Святогірській Свято-Успенській лаврі (Московський патріархат) зафіксували 350 осіб, які, до того ж, не дотримувалися дистанції та інших правил карантину. Священники теж порушували правила карантину й вели богослужіння як зазвичай. За цим фактом поліція відкрила провадження.
  • До церкви у великодню ніч пішли майже 130 тисяч українців. Поліцейські склали три адміністративні протоколи і почали одне кримінальне провадження.