Зеленський впевнений, що війну на Донбасі буде закінчено за його каденції

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський впевнений, що до кінця його каденції війну на Донбасі буде завершено.

Про це він заявив у фільмі «Рік президентства Зеленського», який в онлайн показав телеканал «Україна 24».

«Я впевнений в тому, що за мою каденцію ми закінчимо цю війну. Упевнений особисто. Я говорив, що готовий чекати один рік, готовий працювати один рік. Якщо «мінський процес» не буде працювати, то ми будемо змінювати тактику. Ми до цього готові. Рік ще не пройшов», — сказав президент.

За його словами, кроки для цього вже зроблені — розморожений «нормандський формат», а мінські зустрічі відбуваються частіше.

  • 16 квітня Україна завершила черговий обмін полоненими з бойовиками самопроголошених «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки». Україна повернула 20 своїх громадян. Обмін відбувався на пункті пропуску «Майорське» в районі Горлівки (Донецька область) і на блокпості «Фасад» в районі Щастя (Луганська область).
  • Бойовикам віддали 14 осіб. При цьому в «ДНР» повернулися 10 людей (один відмовився), в «ЛНР» — 4 людини (троє відмовилися).
  • Віцепремʼєр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що в рамках гуманітарної підгрупи ТКГ Україна передала список із близько 200 осіб, яких планує повернути.