Міністр Резніков: Україна передала список на наступний обмін полоненими. Там 200 осіб

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У рамках гуманітарної підгрупи ТКГ Україна передала список з близько 200 осіб, яких планує повернути. Про це повідомив віцепремʼєр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтервʼю виданню «Сегодня».

Наступний етап переговорів щодо етапів обміну відбудеться 22 квітня — на плановому засіданні ТКГ.

За словами Резнікова, Мінський формат створили саме для завершення війни з Росією на території Східної України, тому він не передбачає питання обміну кримчан і політвʼязнів у РФ.

«Мінський процес не стосується переговорів, повʼязаних з окупацією Росією Криму та політичними увʼязненими там», — пояснив він.

Проте Резніков запевнив, що в Україні є переговорники, які займаються питанням обміну кримчан і політвʼязнів у РФ.

  • 16 квітня Україна завершила черговий обмін полоненими з бойовиками самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки». Україна повернула 20 своїх громадян. Обмін відбувався на пункті пропуску «Майорське» в районі Горлівки (Донецька область) і на блокпості «Фасад» у районі Щастя (Луганська область).
  • Бойовикам віддали 14 осіб. При цьому до «ДНР» повернулися 10 осіб (одна людина відмовилася), до «ЛНР» — 4 особи (троє відмовилися).