У додатку «Дія» зʼявилися цифрові паспорти та можливість оформлення ФОП

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У додатку та на порталі «Дія», які запустили в рамках «країни в смартфоні», зʼявилися нові можливості. Зокрема, йдеться про запровадження цифрового ID-паспорта, закордонного паспорта, оформлення ФОП тощо.

Нові можливості були представлені в ході онлайн-трансляції за участю глави міністерства трансформації Михайла Федорова, президента, премʼєр-міністра та міністра МВС.

В оновленні «Дії» зʼявилися електронні паспорти, функція Push-повідомлень, єдиний портал електронних послуг, онлайн-відкриття / заміна даних / закриття ФОП, кабінет громадянина (дані про транспорт, землю, нерухомість), електронні студентські квитки, можливість отримати статус / допомогу по безробіттю і сервіс для підписання документів онлайн із використанням електронного підпису.

Тепер для оформлення ФОП не потрібно приходити в податкову або подавати туди частину паперових документів. Все можна оформити онлайн за 10 хвилин. Для цього була спрощена система введення даних.

Паспорт у смартфоні дозволить не носити з собою документи. Електронним паспортом можна буде користуватися в банку, на пошті, для оформлення документів тощо. Електронний закордонний паспорт для поїздок використовувати поки не можна.