Через спалах коронавірусу Почаїв закривають на в’їзд та виїзд. Лавра порушила карантин на Великдень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

З 21 квітня у Почаєві Кременецького району на Тернопільщині, де розташована Свято-Успенська Почаївська лавра (Московський патріархат), вводиться заборона на вʼїзд і виїзд. Про це повідомив перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації Вʼячеслав Онишкевич у Facebook.

Таке рішення прийняли через різке зростання захворюваності на COVID-19 в Почаєві і через порушення карантину під час великодніх богослужінь.

«Просимо почаївчан повернутися у місто і залишатись вдома, а гостей — просимо покинути Почаїв», — наголосив у зверненні Онишкевич.

Контрольно-пропускні пункти для здійснення патрулювання посилять військовослужбовцями Кременецького військового комісаріату, а також рятувальниками, які проводитимуть дезінфекцію і знезараження транспортних засобів.

Також з 21 квітня у Почаєві запроваджують пропускну систему. У місто зможе заїхати лише спецтранспорт, який впливає на забезпечення життєдіяльності міста, і лише за відповідними перепустками.

За словами Онишкевича, станом на 20 квітня у Почаєві офіційно підтвердили 13 випадків інфікування коронавірусом, загалом у Кременецькому районі — 42 випадки.