Мільярдер Бренсон через пандемію готовий закласти острів для порятунку своїх авіакомпаній

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Британський мільярдер Річард Бренсон готовий закласти власний острів-курорт Некер для порятунку своїх авіакомпаній Virgin Atlantic і Virgin Australia через наслідки коронавірусу. Він заявив у відкритому листі до працівників, що його особистих коштів не вистачить, тому без держпідтримки Великої Британії та Австралії не обійтися.

Бренсон наголосив, що для порятунку Virgin Atlantic необхідний комерційний кредит під гарантії уряду Великої Британії. При цьому він обіцяє, що авіакомпанія поверне кошти: «Це буде комерційний кредит, а не безкоштовні гроші, і авіакомпанія поверне їх».

Бренсон каже, що, не дивлячись на величезні статки, у нього немає вільних грошей, щоб самому повністю допомогти компаніям. Усі його вільні кошти та кошти Virgin Group спрямовані на те, щоб зберегти якомога більше робочих місць по всьому світу.

Бренсон заявив, що готовий закласти власний острів Некер, куплений, коли йому було 29 років, пише Financial Times.

«Як і в випадку з іншими активами Virgin, наша команда збере якнайбільше грошей з острова, щоб зберегти якомога більше робочих місць».

Видання підкреслює, що уряд Британії відхилив першу заявку Virgin Atlantic на держпідтримку, порадивши спершу пошукати гроші в інших місцях.