В Ізраїлі протестували проти політики уряду Нетаньягу. Учасники дотримувалися двох метрів дистанції

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Ізраїлі протестували проти політики уряду Нетаньягу. Учасники дотримувалися двох метрів дистанції

Amir Levy / Getty Images

У Тель-Авіві близько двох тисяч людей 19 квітня вийшли на акцію протесту проти коаліційних переговорів глави перехідного уряду Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу і спікера Кнесету Бені Ганц. Через пандемію коронавірусу мітингувальники тримали дистанцію в два метри один від одного та були у захисних масках, повідомляє DW.

Демонстранти нагадали про те, що Нетаньягу звинувачують у корупції. Організатором акції виступив рух «Чорні прапори».

За їхніми словами, у мітингу взяли участь п’ять тисяч людей, пише The Times of Israel. Ще декілька тисяч долучилися до мітингу через сервіс відеоконференцій Zoom.

Amir Levy / Getty Images

  • У березні в Ізраїлі пройшли позачергові парламентські вибори. Партія Нетаньягу «Лікуд» здобула перемогу з невеликою перевагою, але їй та її союзникам не вдалося отримати більшість у парламенті.
  • Після цього Нетаньягу і Ганц знову не змогли домовитися про створення уряду, в тому числі, і в додатково відведений на це термін. У цьому разі президент країни Реувен Рівлін може передати мандат на формування кабінету міністрів парламенту. Це означає, що три тижні Кнесет буде намагатися більшістю голосів рекомендувати президенту кандидата, який, у свою чергу, отримає два тижні на формування уряду. Якщо і за цей час уряд створити не вдасться, в Ізраїлі знову пройдуть вибори.
  • Нетаньягу звинувачений у шахрайстві, корупції та зраді. Він відкидає всі звинувачення. Якщо суд визнає його винним у корупції, йому загрожує до 10 років позбавлення волі відповідно до законодавства. Через пандемію судовий процес, який повинен був початися в середині березня, відклали на 24 травня.