Міжнародний союз біатлоністів надіслав поштою Кришталевий глобус не тому спортсмену

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) надіслав Великий кришталевий глобус французькому біатлоністу Мартену Фуркаду, а мав норвежцю Йоханнесу Бе. Про це повідомляє L`Equipe.

«Великий кришталевий глобус загального заліку, який повинен був отримати Йоханнес, відправили мені, а йому — Малий глобус, який я повинен був отримати за перемогу в заліку індивідуальних гонок. Я запропонував йому залишити трофеї, і, здається, він був не особливо проти», — розповів Фуркад під час прямого ефіру в Instagram.

Фуркад і Бе вели боротьбу за перемогу в загальному заліку Кубка світу минулого сезону аж до останньої гонки. Тоді переможцем загального індивідуального заліку серед чоловіків став другий рік поспіль Йоганнес Бо. Перед змаганнями Фуркад оголосив, що ця гонка стане завершальною в його біатлонної карʼєрі.

  • Кубок світу з біатлону включає 9—10 змагальних тижнів, до яких також входять найзначніші турніри сезону: Чемпіонат світу та Олімпійський турнір. Впродовж сезону відбуваються 5—6 естафет. За результатами цих змагань біатлоністам нараховуються очки, за сумою яких визначається володар Кришталевого глобуса — переможець у загальному заліку, та володарі малих глобусів — переможці в окремих видах змагань: спринті, індивідуальній гонці, гонці переслідування та масстарті.