Через коронавірус у США з вʼязниці випустили ексадвоката Трампа Коена

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Через коронавірус у США з вʼязниці випустили ексадвоката Трампа Коена

Drew Angerer / Getty Images

У США через спалах коронавірусу з вʼязниці достроково випустили колишнього адвоката президента Дональда Трампа Майкла Коена, засудженого у справі про фінансування Трампом своєї виборчої кампанії.

Про це пише The Guardian.

Коен відбуває покарання у федеральній вʼязниці Нью-Йорка, куди його помістили в травні минулого року. Тюремний термін ексадвоката Трампа закінчується в листопаді 2021 року.

Зазначається, то Коен 14 днів перебуватиме на карантині, перш ніж його відпустять. Після звільнення залишок свого терміну Коен відбуватиме вдома. Як уточнює видання, у вʼязниці, де перебував Коен, коронавірус виявили у 14 увʼязнених і 7 співробітників установи.

  • У грудні 2018 року Коена засудили до трьох років тюремного увʼязнення за звинуваченнями у низці злочинів, зокрема, у незаконній витраті коштів, виділених на передвиборчу боротьбу. Частину цих коштів виплатили за мовчання ексфотомоделі Карен Макдугал і колишній порноакторці Стефані Кліффорд (вона ж Стормі Денієлс). Обидві стверджували, що мали інтимний звʼязок з Трампом. Ці заяви могли б скомпрометувати Трампа напередодні виборів, якби жінки їх зробили.
  • Коен визнав, що платив жінкам за мовчання, «щоб допомогти Трампу в його кампанії». Трамп заявив, що ніколи не просив свого колишнього адвоката порушувати закон.