Зеленський: Зараз Мінські переговори проходять щотижня у форматі відеоконференцій

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Мінські переговори почали проводити на початку кожного тижня у форматі відеоконференцій. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Зараз Мінськ залежить не від того, хочуть чи не хочуть учасники домовленостей зустрічатись. Зараз Мінськ відбувається на початку кожного тижня у форматі відеоконференцій», — зазначив Зеленський.

За словами президента, наступний етап у звільненні політвʼязнів — це повернення до України тих, кого увʼязнили в анексованому Криму та на території Російської Федерації.

  • 16 квітня Україна завершила черговий обмін полоненими з бойовиками самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки». Україна повернула 20 своїх громадян. Обмін відбувався на пункті пропуску «Майорське» в районі Горлівки (Донецька область) і на блокпості «Фасад» у районі Щастя (Луганська область).
  • Бойовикам віддали 14 осіб. При цьому до «ДНР» повернулися 10 осіб (один відмовився), до «ЛНР» — 4 особи (троє відмовилися).