Жителі Запоріжжя та Дніпра теж скаржаться на дим і пил у повітрі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Жителі Запоріжжя та Дніпра теж скаржаться на дим і пил у повітрі

Пресслужба Запорізької ОДА

Жителі Запоріжжя та Дніпра скаржаться на дим і частинки пилу у повітрі.

Про це повідомляють Запорізька та Дніпропетровська облдержадміністрації.

Працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запоріжжі після скарг провели перевірки й осередків задимлення не виявили. В управлінні ДСНС додали, що на території області надзвичайних ситуацій, які могли б призвести до масштабного задимлення, не зареєстровано.

Фахівці не виявили збільшення радіаційного фону, але в деяких районах Запоріжжя зафіксували, що гранично допустима концентрація вмісту сірковуглецю перевищено майже втричі.

Голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко повідомив, що у Дніпрі концентрація пилу в повітрі у 3—5 разів перевищує допустиму концентрацію. Проте, за його словами, це пов’язано не з пожежами в Чорнобилі, а з особливими погодними умовами.

Решта показників стану атмосферного повітря, за словами Бондаренка, у Дніпрі без змін. Він закликав жителів за можливості залишатися вдома і не відчиняти вікна.

  • Напередодні в Києві в повітрі зафіксували продукти горіння. У столиці спостерігався різкий запах гару. У Київській міськдержадміністрації пояснили, що причиною стали пожежі в Житомирській області та в Чорнобильській зоні відчуження, а також північно-західний вітер.
  • Уранці 17 квітня у столиці зафіксовано різке погіршення повітря — найвищий рівень забруднення в Європі.
  • Керівники силових відомств на нараді у президента Володимира Зеленського заявили, що дим над Києвом не становить хімічної або радіологічної загрози і не повʼязаний з пожежами в Чорнобильській зоні.