Фонд держмайна: Рейдерську атаку на «Обʼєднану гірничо-хімічну компанію» вдалося відбити

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Рейдерську атаку на «Обʼєднану гірничо-хімічну компанію» вдалося відбити.

Про це на брифінгу повідомив голова Фонду державного майна Дмитро Сенніченко.

Він пояснив, що наразі чинний менеджмент, який призначив Фонд держмайна, продовжив роботу на підприємстві, а сама компанія повернулася під повний контроль держави.

Сенніченко додав, що колишні керівники ОГХК, проти яких порушили низку справ за підозрою у корупції, оскаржили рішення Фонду держмайна про своє звільнення через суд. Після цього вони спробували поновити контроль над компанією, заблокувавши доступ новопризначеним керівникам.

Також він додав, що новий менеджмент має продовжити підготовку цього державного підприємства до приватизації, оскільки вже 16 іноземних компанія виявили бажання придбати ОГХК.

Що таке ОГХК?

Державне стратегічне підприємство. ОГХК почала діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України передав їй в управління майнові комплекси Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (Дніпропетровська область) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (Житомирська область).

Компанію внесли до переліку великої приватизації та готували до продажу приватним інвесторам у 2020 році. Через карантин приватизацію відклали.