Google заблокував 18 млн спам-листів хакерів щодо коронавірусу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Фахівці з кіберзахисту компанії Google минулого тижня забанили 18 млн листів хакерів у Gmail, які розсилалися людям від імені держслужб і Всесвітньої організації охорони здоровʼя.

Як повідомляє пресслужба Google, усі спам-листи стосувалися коронавірусу.

Google вважає, що хакери намагалися скористатися «страхом і невпевненістю навколо пандемії» і отримати доступ до інформації користувачів.

Фахівці також блокували близько 240 млн фішингових спам-повідомлень. Повідомлення переважно закликали користувачів жертвувати гроші в різні фонди, які, найімовірніше, повʼязані з шахраями, а також містили віруси.

Компанія рекомендувала користувачам пройти перевірку безпеки, уникати завантаження файлів, використовувати вбудований у Gmail попередній перегляд документів і двічі перевіряти, чи переводить посилання на зазначений сайт. Користувачі також можуть повідомляти про спам або шкідливі листи, що допоможе поштовій службі блокувати повідомлення в майбутньому.

  • У додатку TikTok виявили уразливість, яка дозволяє хакерам публікувати ролики від імені чужих облікових записів.
  • Сервери американського видавця ігор Electronic Arts піддалися DDoS-атакам. Користувачі з 14 квітня спостерігали проблеми з доступом до ігор серії EA Sports (FIFA 20 і Madden NFL 20), Battlefield і Sims 4.
  • 13 квітня електронні сервіси Київської міської держадміністрації зазнали численних DDоS-атак. Близько 90% атак успішно відбила внутрішня система кіберзахисту, але доступ до е-сервісів і міських сайтів був недоступний. За 20 хвилин система кіберзахисту відхилила близько 4 млрд атакуючих запитів.