У Києві кількість хворих на коронавірус зросла до 705 осіб. За добу в столицю не пустили 40 осіб

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

За добу в Києві зафіксували 61 новий випадок захворювання на коронавірус, зокрема у 7 медиків. Загалом кількість хворих у столиці зросла до 705 осіб. Про це на брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко.

За минулу добу захворіли 31 жінка віком від 20 до 97 років, 28 чоловіків віком від 19 до 71 року та двоє 12-річних хлопців. У Києво-Печерській лаврі зареєстрували сім нових випадків.

До лікарень столиці госпіталізували 16 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

У столиці загалом вилікувалися від коронавірусу 30 пацієнтів, 12 померли.

За словами Кличка, на блок-постах на вʼїзді в столицю виявили 40 громадян з високою температурою. У місто їх не пустили. Цим громадянам рекомендували повернутися додому, самоізолюватись на 2 тижні і звернутися до лікаря.

Також мер заявив, що на карантин закрили Свято-Троїцький Іонинський монастир, розташований на території ботанічного саду. Раніше там виявили кількох хворих, серед яких намісник Іона (Черепанов).

У Київській духовній семінарії на коронавірус захворіли троє викладачів і 16 студентів. Результати щодо інших людей, яких тестували на коронавірус, поки не відомі, повідомили у семінарії.

  • Станом на ранок 17 квітня кількість інфікованих коронавірусом в Україні зросла до 4 662 осіб. За добу зафіксували 501 новий випадок. Всього одужали 246 пацієнтів, летальних випадків — 125.
  • Київська ОДА назвала адреси девʼяти КПП, на яких з 13:00 16 квітня і до 20 квітня буде проводитися обовʼязкова перевірка температури тіла у всіх, хто вʼїжджатиме до столиці. Перевірятимуть автобуси, мікроавтобуси, вантажні, вантажопасажирські та легкові автомобілі, які перевозять понад трьох осіб включно з водієм.
  • Раніше Міністерство охорони здоровʼя заявило, що церкви стали осередками коронавірусу. Лідер — Києво-Печерська лавра, де виявили майже 100 інфікованих, серед них і настоятель монастиря. За тиждень двоє монахів померли, лавру за рішенням столичної влади закрито на карантин.
  • Намісник лаври Павло та монахи просять про фінансову допомогу і молитви за них.