Влада Японії вирішила роздати всім жителям по $926 через коронавірус. Раніше хотіли допомогти лише бідним

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Японії уряд вирішив роздати всім громадянам па 100 тисяч єн ($926) як допомогу через кризу, викликану пандемією коронавірусу. Про це повідомляє Bloomberg.

Раніше уряд планував підтримати тільки ті домогосподарства, які зможуть підтвердити, що зіштовхнулися зі зниженням доходів. Але при такій схемі фінансова допомога розподілялася б довше, до того ж збір і подача документів, що підтверджують право на виплати, створили б умови для поширення коронавірусу.

Наразі уряд розробляє деталі зміненої програми, але хоче роздати допомогу якомога скоріше.

На початку квітня японський уряд затвердив пакет заходів стимулювання на 108 трлн єн ($990 млрд, еквівалентно 20% ВВП країни) для помʼякшення наслідків пандемії коронавірусу в третій за розміром економіці світу. Премʼєр-міністр Сіндзо Абе назвав пакет одним із найбільших у світі.

  • За даними Університету Джонса Гопкінса, у Японії зафіксовано 9 231 випадок інфікування коронавірусом. 190 людей померли.
  • У Японії до 6 травня ввели режим надзвичайної ситуації в Токіо і ще шести префектурах, на які припадає близько 44% населення країни.
  • Раніше японці розкритикували Абе за пост у Twitter, звинувативши його в байдикуванні під час карантину. Він опублікував ролик, в якому під пісню місцевого артиста Гена Хошіно сидить із собакою, пʼє чай і читає книгу.
  • Світова економіка може втратити понад $5 трлн протягом наступних двох років, що перевищує річний обсяг виробництва Японії.