У Маріуполі під час карантину відкрили супермаркет. Поліція розігнала натовп, стосовно власника порушили справу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Маріуполі всупереч карантину відкрився супермаркет, на відкриття якого прийшли понад 200 осіб (переважно пенсіонери), які не дотримувалися дистанції і влаштували тисняву.

Про це повідомляє сайт міста Маріуполя.

Напередодні в місті було багато реклами про знижки та акції в день відкриття. У підсумку людей розігнала поліція і представники мерії, які прибули на місце.

«Патрульні через гучномовець закликають людей дотримуватися безпечної дистанції, але їх ніхто не слухає. Деякі маріупольці стверджують, що прийшли не за продуктами, а на свято, тому що просто втомилися від карантину», — пише видання.

Поліція з перешкодами пробралася в магазин і закрила його. Усіх, хто перебував усередині, перевірили на наявність документів, частину людей доставили до відділення поліції.

Правоохоронці заявили, що якщо серед покупців або персоналу магазину виявлять коронавірус, то всіх відправлять на двотижневу самоізоляцію. Стосовно власника магазину завели провадження про порушення санітарних правил (ч. 1 ст. 325).

  • Поліція Дніпра склала адміністративний протокол стосовно священника Сергія храму Святого Пантелеймона (УПЦ Московського патріархату), який під час карантину причащав людей на церемонії освячення верби. Пізніше біля храму знайшли снаряд, а віруючі атакували працівників ДСНС.