У Києві кількість хворих на коронавірус зросла до 644 осіб

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

За добу в Києві зафіксували 32 випадки захворювання на коронавірус. Загалом кількість хворих у столиці зросла до 644 осіб. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на брифінгу.

Захворіли 11 жінок віком від 29 до 80 років, дворічна дівчинка і 20 чоловіків віком від 19 до 60 років.

До лікарень столиці госпіталізували 3 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

Також у столиці за останню добу від коронавірусу померла одна людина. Загальне число померлих у столиці зросло до 12.

Кличко додав, що міська лікарня № 6 продовжує надавати допомогу пацієнтам, які поступили в терміновому порядку, але нових пацієнтів не приймає. Серед медиків, які захворіли за цей час у столиці, 15 працівників із цієї лікарні. Більшість з них лікуються вдома, на самоізоляції, під контролем лікарів.

Загалом сьогодні в столиці на самоізоляції перебувають 179 медиків, які контактували з пацієнтами, хворими на коронавірус. Зокрема це медпрацівники відділень, де лікувалися пацієнти з пневмонією, у яких згодом виявили COVID-19.

  • Київська облдержадміністрація назвала адреси девʼяти КПП, на яких з 13:00 16 квітня і до 20 квітня буде проводитися обовʼязкова перевірка температури тіла у всіх, хто вʼїжджатиме до столиці. Перевірятимуть автобуси, мікроавтобуси, вантажні, вантажопасажирські та легкові автомобілі, які перевозять понад трьох осіб включно з водієм.
  • Станом на 10:00 16 квітня в Україні кількість хворих зросла до 4 161 особи. За добу зареєстрували 397 нових випадків. Загалом в Україні через COVID-19 померли 116 пацієнтів, 186 одужали.