У ЗСУ за добу підтвердили ще 5 нових випадків коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

За добу у лавах ЗСУ підтвердили 5 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Про це повідомляє Командування медичних сил Збройних сил України у Facebook.

Зокрема, за добу захворів військовий Чернівецького гарнізону, який на початку квітня контактував із особами, котрі прибули з-за кордону, і з 5 квітня перебував на амбулаторному лікуванні з діагнозом ГРЗ. Уже 10 квітня він вийшов на службу, але у нього виявили температуру, внаслідок чого його госпіталізували до Чернівецького військового госпіталю.

Також COVID-19 діагностували у трьох військових із різних військових частин Запорізького гарнізону, які з 9 квітня перебували на самоізоляції, оскільки раніше контактували із хворими. Стан їхнього здоров’я задовільний, вони лікуються вдома, під наглядом медиків.

Пʼятим військовим, якому минулої доби діагностували коронавірус, став працівник ЗСУ Харківського гарнізону, який з 13 квітня амбулаторно лікувався від ГРЗ. Його стан задовільний, він продовжує лікуватися вдома, під наглядом медиків.

Станом на 07:00 16 квітня у ЗСУ зареєстрували 28 випадків захворювання на COVID-19. 1 людина одужала, одна померла. На ізоляції (зокрема на самоізоляціі) — 274 осіб.

  • Станом на 10:00 16 квітня в Україні кількість хворих зросла до 4 161 особи. За добу зареєстрували 397 нових випадків. Загалом через COVID-19 в Україні померли 116 пацієнтів, 186 одужали.
  • Напередодні у прикордонній службі виявили перший випадок коронавірусу. Захворів службовець Мукачівського загону.
  • Також стало відомо, що позафракційний народний депутат Вадим Новинський захворів на коронавірус.