Від шкіл до інститутів. Міносвіти запустило сайт про зміни у навчальному процесі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство освіти і науки запустило єдиний сайт про зміни в навчальному процесі, повʼязані з карантином.

Як повідомляє Камбинет міністрів, на сайті mon-covid19.info буде розміщуватися інформація про зміни в роботі дитячих садків, шкіл, ПТУ, коледжів, університетів та інститутів.

На сайті можна буде дізнатися про дистанційне навчання, завершення навчального року у школах, Зовнішнє незалежне оцінювання, вступні іспити. Більш детальну інформацію публікуватимуть на сайті Міносвіти.

На сайті зібрані контакти установ і служб, де можна уточнити інформацію. Також він містить дані для педагогів: про режим роботи, зарплати, відпустки, атестації, заповнення класних журналів, інструменти для дистанційного навчання тощо.

  • В Україні розпочався другий тиждень проєкту «Всеукраїнська школа онлайн» — уроки з 11 предметів, які транслюють українські телеканали та YouTube-канал Міністерства освіти і науки. МОН опублікувало розклад уроків і теми, які розбиратимуть на цьому тижні.
  • Раніше в Міністерстві освіти і науки розповіли, що навчальний рік у школах закінчиться 1 липня для всіх, крім випускників. Для 11-х класів навчальний рік закінчиться після основної сесії ЗНО. Зараз розглядають два варіанти проведення пробного ЗНО.