Тетяна Чорновол заявила про відвід судді. Засідання відклали

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Адвокати народного депутата VIII скликання Тетяни Чорновол заявили відвід судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, який повинен обирати їй запобіжний захід. Засідання перенесли на невизначений термін. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Захисники ексдепутата подали відповідне клопотання на початку судового засідання. Адвокати підозрюють, що справа не пройшла процедуру автоматичного розподілу між суддями.

Сама Тетяна Чорновол заявила про конфлікт інтересів із суддею і підтримала клопотання захисту. Суддя Вовк оголосив про перерву в засіданні. Він заявив, що питання його відводу буде вирішуватися іншим складом суду. Засідання перенесли на невизначений термін.

Державне бюро розслідувань пропонує взяти екснардепа під цілодобовий домашній арешт.

  • Вранці 10 квітня Тетяна Чорновол повідомила, що до неї прийшли з обшуком у «справі Майдану». Слідчі Держбюро повідомили Чорновол про підозру в умисному заподіянні смерті, скоєному групою осіб за попередньою змовою (п. п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 КК).
  • Сама Чорновол заявила про невинуватість. Вона каже, що їй вручили підозру за вісьмома кримінальними статтями. У ДБР заявили, що Чорновол не могла нікого відволікати підпалом офісу Партії регіонів, бо саме в той час убивств на Майдані не зафіксували.