Українські фізики звернулись до Зеленського — хочуть допомогти «Всеукраїнській школі онлайн»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Українські фізики звернулися до президента Володимира Зеленського із пропозицією допомоги при створенні уроків для «Всеукраїнської школи онлайн». Звернення опублікував у Facebook педагог і старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України Антон Сененко.

«Усвідомлюючи стратегічний характер такої [дистанційної] форми навчання, хотіли б допомогти в її реалізації, що викликано першим досвідом проведення телеуроків, насамперед з фізики і астрономії, які засвідчили, що не все, на жаль, вдалося підготувати на належному рівні», — заявили науковці.

Від Зеленського хочуть, аби він «навів лад» у цій сфері та навчання в Україні припинило бути формальністю. Водночас науковці запевнили, що вони готові долучитися до відбору викладачів телеуроків, їхнього супроводу, обговорення змісту навчання та редагування онлайн-програм.

Фізики зазначають, що коли українські вчителі «вийшли з класу» у простір ТБ, перед ними постала «проблема реального падіння загальної професійної підготовки самих вчителів, особливо природничих дисциплін».

Науковці додали, що вважають за доцільне створити комісію, яка б контролювала матеріали для «Всеукраїнської школи онлайн».

  • Уроки «Всеукраїнської школи онлайн» почали транслювати з 6 квітня. До них входить 11 шкільних предметів. Проєкт ще наприкінці березня анонсував президент Володимир Зеленський. Пізніше був опублікований список телеканалів, які вестимуть трансляції, і розклад онлайн-занять.
  • В уроках «Всеукраїнської школи онлайн» знайшли помилки. Зокрема, вчителі розповідали, що білі ведмеді живуть в Антарктиді, Австралію омиває Атлантичний океан, а 30 — 2 = 18.