У Києво-Печерській лаврі тести на коронавірус пройшли 230 монахів та 68 семінаристів. За добу два нових випадки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Києво-Печерській лаврі тести на коронавірус пройшли 230 монахів та 68 семінаристів. За добу два нових випадки

Сергій Моргунов / «Бабель»

За минулу добу у Києво-Печерській лаврі виявили ще два нових випадки інфікування коронавірусом. Також один летальний випадок — помер монах лаври. Про це на брифінгу повідомив мер Віталій Кличко.

Напередодні Кличко розповідав про понад 90 випадків коронавірусу в лаврі.

«З випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще два — у Києво-Печерській лаврі. Летальний випадок — це монах лаври, який був госпіталізований раніше. Чоловікові було 42 роки», — розповів Кличко.

Напередодні медобстеження в лаврі пройшли 230 служителів та 68 студентів духовної семінарії. За словами Кличка, серед них виявили хворих — двох госпіталізували, один відмовився від госпіталізації. Обстеження також пройдуть служителі духовної академії та семінарії.

На території лаври виставили чотири пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру. Поліція і Нацгвардія контролюють входи та виходи з території. Потрапити туди можна тільки за спеціальним дозволом. Усі приміщення лаври продезінфікують.

  • 13 квітня мер Києва повідомив, що Києво-Печерську лавру закривають на карантин за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці.
  • У лаврі зафіксували дві смерті від коронавірусу. 13 квітня стало відомо, що в Олександрівській лікарні помер ієродиякон Наум. Про першу смерть у лаврі від COVID-19 повідомляли 12 квітня — помер 73-річний насельник обителі архімандрит Нектарій (Коваленко), він мав хронічні захворювання.
  • Намісник лаври Павло та монахи просять про фінансову допомогу і молитви за них.