У Києві за добу коронавірусом заразились 56 людей. Кількість хворих зросла до 551 людини

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У столиці кількість хворих на коронавірус зросла до 551 людини. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу.

За добу зафіксували 56 нових випадків, серед них — 5 медиків. Захворіли 26 жінок віком від 26 до 74 років та 24 чоловіки від 21 до 82 років. Одинадцятьох людей госпіталізували, інші на самоізоляції під контролем медиків.

Також COVID-19 діагностували в 6 дітей: 3 хлопчиків і 3 дівчаток віком від 3 до 7 років.

Від коронавірусу за добу померла 1 людина — ченець Києво-Печерської лаври. Померлому було 46 років. Відтак кількість померлих від COVID-19 у столиці зросла до 10 людей.

  • Загалом в Україні станом на ранок 14 квітня кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусу зросла до 3 372.
  • 13 квітня Кличко повідомив, що Києво-Печерську лавру зачиняють на карантин за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці. У лаврі зафіксували понад 90 підтверджених випадків інфікування коронавірусом.
  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що українська медична система може витримати одночасно не більше ніж 3 500 пацієнтів із тяжким перебігом у відділеннях інтенсивної терапії.
  • Раніше Ляшко заявив, що піку захворюваності на коронавірусну інфекцію в Україні, який прогнозувався на 14—15 квітня, не буде, якщо українці дотримуватимуться карантину.