У Сенаті США планують розслідування про причини пандемії коронавірусу та роль ВООЗ і Китаю

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Комітет Сенату США з питань внутрішньої безпеки ініціює проведення масштабного розслідування про причини виникнення і поширення коронавірусу нового типу. Про це Politico заявив голова комітету сенатор Рон Джонсон.

Під час розслідування також хочуть встановити роль Китаю і Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Комітет планує зʼясувати, чому запаси США не були «підготовлені» у достатній мірі до епідемії, чому фармацевтичні препарати та медобладнання виробляються за кордоном. Також предметом розслідування, за словами Джонсона, стане реакція ВООЗ на коронавірус і як вірус розповсюджувався спочатку.

«Із чого все почалося? Чи була передача від тварини до людини? Чи це прийшло з лабораторії у Китаї? Можливо, за цим стояли найкращі наміри, спроби придумати різні ліки, методи лікування коронавірусу в цілому. Нам потрібно знати, яку роль могла зіграти ВООЗ у спробі приховати цю справу», — заявив Джонсон.

Він розповів, що темою ВООЗ займатиметься сенатор Рік Скотт.

  • Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що планує зупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я через її помилки в реагуванні на пандемію коронавірусу.
  • Трамп заперечує інформацію ABC News про те, що розвідка США знала про появу коронавірусу в китайському Ухані ще в листопаді 2019 року і попереджала керівництво США про можливу епідемію.
  • У США вперше в історії оголошено режим стихійного лиха в усіх штатах.