Трамп заперечує, що розвідка США знала про коронавірус у Китаї ще в листопаді 2019 року

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент США Дональд Трамп заперечує інформацію ABC News про те, що розвідка США знала про появу коронавірусу в китайському Ухані ще в листопаді 2019 року і попереджала керівництво США про можливу епідемію. Про це він повідомив у Twitter.

«Це фейкові новини ABC. Вони знали, що не праві, коли зайнялися фальсифікацією цієї історії», — сказав він.

Так Трамп відповів на твіт американського політичного консультанта і соціолога Френка Ланца, який посилається на спростування публікації ABC Національним центром медичної розвідки (NCMI).

9 квітня у своєму матеріалі про коронавірус ABC News посилаються на 4 джерела, які мали доступ до секретної інформації. Серед джерел — працівники NCMI (Національний центр медичної розвідки США).

Дані були отримані завдяки перехопленню інформації з компʼютерів, кабелів звʼязку й аналізу супутникових знімків. У звіті зазначалось, що вірус може мати «катастрофічні наслідки».

ABC News пише, що у Білому домі з кінця листопада і протягом грудня для політиків, топчиновників і членів Ради нацбезпеки проводилися брифінги про коронавірус. Із січня звіт почали включати до щоденного зведення розвідки для Дональда Трампа.

  • США вже звинувачували Китай у приховуванні інформації про коронавірус. У відповідь Китай заявляв, що вірус могли завезти американські військові, а потім казав, що SARS-CoV-2 виник в Італії.
  • Станом на ранок 10 квітня у світі зафіксували 1 611 918 випадків зараження, 95 808 осіб померли.