Нардеп Железняк: Противники закону про банки хочуть видати його за неконституційний

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Депутат від фракції «Голос» і член фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк заявив, що противники законопроєкту про банки хочуть вплинути на визнання закону неконституційним.

Про це він написав у Facebook.

«Здається, що опоненти банківського закону вирішили здійснити спробу визнати його неконституційним. Тому зібрали підписи 1/3 Правового комітету (саме він визначає питання, пов’язані з Конституцією) для проведення завтра, о 14:00, свого засідання», — написав він.

Сьогодні після позачергового засідання Верховної Ради голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що парламент може зібратися 15 квітня, але закон на ньому не розглядатимуть.

«Станом на ранок ще тривала процедура зібрання всіх 16 тисяч правок в одну таблицю. Це повинно пройти комітет. Зараз навіть якщо дуже прискорену процедуру застосувати — це чотири дні роботи комітету. Це не поточний тиждень. Це фізично неможливо», — сказав Арахамія, пише «РБК-Україна».

При цьому СН розглядає кілька сценаріїв прискорення розгляду закону. Перший заступник голови «Слуги народу» Олександр Корнієнко сказав, що для цього Рада на можливому засіданні 15 квітня може ухвалити зміни до регламенту.