Зеленський відповів на петицію про повернення Супрун. Міністра вже призначили і він продовжить медреформу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, яка набрала необхідних для розгляду 25 тисяч підписів, про повернення Уляни Супрун на посаду міністра охорони здоров’я. Він написав, що в Україні очільником МОЗ вже призначений Володимир Степанов, пріоритетами якого є боротьба з коронавірусом та продовження медичної реформи.

Зеленський подякував усім, хто долучився до петиції, «за розуміння необхідності продовження трансформації галузі охорони здоров’я».

«Стосовно продовження медичної реформи інформую, що з 1 квітня 2020 року в країні […] стартувала програма медичних гарантій для всіх видів медичної допомоги. У свою чергу, Степанов пріоритетами у своїй діяльності визначив боротьбу з коронавірусом та продовження медичної реформи», — наголосив Зеленський у відповіді на петицію.

Загалом петицію, яка була опублікована 23 березня, підписали 27 413 людей із необхідних для розгляду 25 000.

«В час, коли Україна стоїть на порозі епідемії COVID-19, ми як ніколи потребуємо на посаді міністра охорони здоровʼя фахівця своєї справи. Такого рівня, як колишній міністр Уляна Супрун. Наша медицина, безумовно, була б у набагато кращому стані, якби новий уряд не блокував продовження медичної реформи, започаткованої Супрун», — йшлося у тексті петиції.

  • Уляна Супрун очолювала МОЗ з 1 серпня 2016 року до 29 серпня 2019 року.